Abonner Kontakt
Logo
Tilfeldig a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
1

Butta

by Mags June 01, 2021
Definisjon:

Kortform av "butikken"

Eksempler:

Blir du med på butta?

2

Pirr

by Mags June 01, 2021
Definisjon:

Å kjøre passasjerer mot betaling uten drosjelisens. Kortform for "pirattaxi".

Eksempler:

Kjører pirr i kveld

3

Bri

by Mags June 01, 2021
Definisjon:

Substantiv. Brukes om en god venn. Alternativ til "bro" eller "bror".

Eksempler:

Grattis med dagen bri

4

vb

by vb person April 10, 2018
Definisjon:

"verdens beste"/"veldig bra"

Eksempler:

"vb hund"
"vb kjæreste"
"vb jenter"

5

Hundulere

by Bjørn A February 12, 2018
Definisjon:

En sammenstilling av ordene Hurra og Kondolere. Beskriver følelsen man har når man gratulerer noen, men vet at gratulasjonen oppleves som meningsløs. Passer bra som fødselsdagshilsen til folk som begynner å bli gamle.
(v) Å hundulere, hundulerer, hundulerte, har hundulert
(s) Hundulanse

Eksempler:

"Hundulerer med dagen, gammer'n"

6

Ubåter

by Daisy January 31, 2018
Definisjon:

Små matrester som havner i bunnen av f.eks. En brusflaske.

Eksempler:

«Vil du ha resten av brusen min?»
«Nei, æsj! Jeg vil ikke ha ubåtene dine»

7

Ghoste

by Mitt alias July 25, 2015
Definisjon:

Å ghoste vil si å bryte en relasjon tvert, uten forklaring. Dette gjøres ved å ikke gi beskjed, svare på telefonen, meldinger eller sosiale medier.

Med teknologien er kommunikasjonen vår blitt mindre personlig og samtidig glemmer vi all folkeskikk. Sosiale medier og alle appene som fører oss sammen har gjort det lettere for oss å stikke av. Nettdating fjerner elementer av det menneskelige i prosessen og man kan forkaste personer ved et sveip, og for noen fortsetter denne innstillingen til mennesket inn i de første datene. Personen de treffer oppleves bare som en "profil", noe som gjør det lett å rettferdiggjøre å "ghoste". Dessuten er det mange som dater flere samtidig. Dermed blir det også et økende antall man må avvise.

Eksempler:

Det er blitt helt stille. Han bare sluttet å svare. Facebook, Snap, WhatsApp. Og jeg ser han er pålogget. Venninnen min er på besøk, Nydumpet av en kar hun møtte på Tinder og datet i to måneder. Alt gikk tilsynelatende bra, helt til han ikke svarte på meldinger. Hun forsøkte på Facebook. Ikke svar der heller. På sjekke-appen ser hun at han nylig var pålogget. Au!

8

bingowings

by Lisa May 23, 2015
Definisjon:

Overflødig hud som henger ned mellom de albue og skulder. Bingowings er ofte å se på eldre kvinner som ikke har lært at å holde en penn i en bingohall utgjør trening.

bingowings

Eksempler:

Vår mattelærer har så store bingovinger at når hun skriver på tavla så visker hun ut det hun skriver samtidig.

9

sakte-TV

by slow motion May 23, 2015
Definisjon:

Sakte-TV er per definisjon sakte. Kameraet får tid til å hvile på detaljer – lenge – og vi får gjerne en titt bak kulissene samt høre om historien.

De siste årene har vi hatt programmer som Nasjonal vedkveld, Nasjonal strikkekveld, Bergensbanen minutt for minutt, Hurtigruten minutt for minutt og VM i sjakk.

Ideen til sakte-TV oppstod over lunsjbordet hos NRK Hordaland en dag i 2009, året da Bergensbanen feiret sitt hundreårsjubileum.

Eksempler:

«Sakte-TV» gir oss en helt spesiell opplevelse; nemlig følelsen av å være til stede i ekte tid og rom.

10

Tøffel

by Biper January 22, 2015
Definisjon:

Tøffel (substantiv) er en som later til at de er enig i alt som blir sagt selv om de kanskje har en egen mening. Tøffel kan forveklses med å være snill (å ville det beste for partneren sin), å være tøffel, er å gjøre ting man egentlig ikke vil, men som partneren på en eller annen måte fremtvinger. Som da ender opp med at man velger å gjøre det, for husfredens skyld.

Eksempler:

Gutter blir ofte tøfler når de kommer i et forhold. De kutter kontankten med sine kompiser (fordi dama krever for mye) og dyrker plutselig ikke lenger sine egene interesser. De føler ofte de ikke har noe valg fordi det kanskje ikke blir noe sex på de dersom de ikke gjør som dama sier.

Mine favoritter


Lagt til favoritter!!